De ce ramanem fara energie

Nu mai poti ! Vrei sa tipi sa fii auzit dar nu poti sa o faci. Totul se petrece prea repede pentru tine, vocile iti rasuna in creieri, telefonul nu-l mai suporti, copilul tipa prea tare si sotul nu mai tace. Ce e cu tine?

Te intrebi si nu gasesti raspunsuri. Tragi in continuare de tine, trebuie sa termini treaba la servici, trebuie sa iei copilul de la scoala, trebuie sa gatesti, trebuie sa calci, sa faci curatenie, sa faci cumparaturi ….GATA! STOP! Trebuie sa iei o PAUZA!

  1. Tragi de tine pana nu mai poti si nu intelegi de ce nu-ti mai iese nimic asa cum vrei, esti deprimat, nu mai ai energie si obosesti repede. E timpul sa te opresti si sa sa iei o pauza. Recunoaste ce nu ne place nici unuia dintre noi : AI OBOSIT ! Te-ai inhamat la prea multe responsabilitati si este timpul ca cei de langa tine sa te ajute. Cere-le ajutorul si recunoaste ca ai obosit. Cu cat recunosti mai repede acest lucru cu atat sanatatea ta va avea mai putin de suferit. Ia-ti o ora si stai linistita, asculta muzica preferata sau uita-te la un film ce-ti place. Incearca sa furi clipe pentru tine in fiecare zi si nu te mai gandi la lucrurile care trebuiau facute si nu le-ai mai facut.Nu uita : SI MAINE E O ZI !
  2. Incearca sa fii fericit. Fericirea nu ti-o da nimeni, nici nu poate fi cumparata. Fericirea ne-o facem noi, de noi depinde daca vrem sau nu sa fim fericiti. Traieste in prezent, nu trai in trecut sau in viitor. Trecutul ni-l stim, ce ne va da viitorul vom afla. Traind in frustarile si tristetile din trecut gandind intr-una la ce am gresit, unde am gresit si ce ar fi putut fi, nu ajungem la nici un rezultat. Bucura-te de frumusetea prezentului cu tot ce iti da el ACUM….Traieste.
  3. Accepta schimbarile care au loc in viata ta cu voia sau fara voia ta. Sunt lucruri care nu depind de noi, ele apar…se intampla. Primeste-le in viata ta, orice schimbare aduce un nou inceput in viata ta…..ti se deschide o noua usa.
  4. Nu-ti mai face griji din orice…..la urma urmei ce trebuie sa se intample se va intampla indiferent daca ne consumam toata energia gandindu-ne la grijile nostre. Lasa grijile deoparte si gandeste-te la lucrurile frumoase din viata ta, la ziua frumoasa in care traiesti, respiri, te bucuri de soare si de cei dragi tie.
  5.  Iubeste-te ! Tu esti prima persoana pe care trebuie sa o iubesti. Nu inseamna ca esti o persoana egoista daca te iubesti intai pe tine si apoi iti iubesti sotul, copii, parintii….Daca tu te iubesti pe tine inseamna ca esti un om echilibrat, fericit, impacat cu tine insusi si ai capacitatea sa ii iubesti si sa ii faci fericiti pe cei dragi tie.
  6. Gandurile negative tine-le la distanta. Nu poti fi fericit gandind negativ. Fii optimist si gandeste doar pozitiv. Astfel vei atrage asupra ta energiile pozitive. Vei avea succes in tot ce faci si iti vei rezolva cu usurinta problemele. Fiind pozitiv, vei fi fericit si iti vei putea urmari si implini visurile.
  7. Fii curajos. Ca sa mergi inainte ai nevoie de curaj. Frica te trage in jos si nu iti rezolva problemele, nici nu te fereste de ele. Invata sa traiesti dupa propriile principii si nu te ingrijora daca ai pareri diferite de restul lumii. Fiecare traieste asa cum simte. Bucura-te de viata, traieste, iubeste-te, fii sincer cu tine, fii tu insuti.

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *