Invata sa observi micile miracole ale vietii!

Toti oamenii suntem diferiti. Nu semanam unul cu altul, nu gandim la fel, nu ne exteriorizam la fel, nu intelegem lumea din jur si nu vedem lucrurile in aceleasi nuante ca si semenii nostri.

Unii dintre noi sunt capabili sa se bucure de lucrurile simple din viata de zi cu zi precum fosnetul frunzelor de sub picioare toamna, coloritul ei superb, muzica picaturilor de ploaie, cerul senin, verdele crud al ierbii…….Altii se intampla sa treaca pe langa aceste mici minuni ale naturii fara sa le bage in seama, fara sa le simta, fara sa se poata bucura de frumusetea lor.

Pentru a observa aceste lucruri este nevoie de talent, de dorinta sau pur si simplu sa-ti pese de ceea ce se intampla in jurul tau. Starea in care ne aflam poate influenta si ea observarea acestor lucruri. Daca suntem suparati, furiosi, avem probleme, sigur vom fi orbi la ceea ce se intampla in jurul nostru.

In schimb, daca noi emanam fericire, pace interioara si viata noastra este calma, fara probleme, percepem altfel lumea din jurul nostru. Vedem o lume frumoasa, surprinzator de frumoasa.

Sa ai o stare buna de spirit este foarte important pentru tine, pentru viata ta, pentru cei cu care interactionezi. De ce? Pentru ca ai o alta perspectiva asupra vietii, poti sa vezi ceea ce cei inchistati in problemele lor nu pot vedea, poti sa iti gestionezi viata asa cum vrei si cum crezi ca este benefic pentru tine, poti pur si simplu sa simti ca traiesti, ca esti viu. Pana la urma micile miracole ale vietii ne pot face viata mai frumoasa, mai interesanta.

Cum putem sa invatam sa ne bucuram de aceste mici minuni pe langa care trecem zilnic? Poate sa fim mai atenti la ce se intampla in jurul nostru, sa invatam sa ne pese de ce se intampla langa noi, sa ne oprim in loc cateva minute si sa privim in jurul nostru observand lucrurile frumoase, oamenii, sa incercam sa fim mai buni, mai deschisi, mai receptivi, mai frumosi.

Sa aveti o zi frumoasa !

G.D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *