Minciuna are picioare scurte

Sa nu uitam un lucru esential : toti venim pe lume puri. Venim fara se stim ce este minciuna si suferintele provocate de ea.

Ce urmeaza? Depinde de fiecare in parte, de bagajul ADN pe care hotaram sa-l luam cu noi in viata, de modul in care privim viata, de compromisurile pe care le facem, de caracterul fiecaruia. Oamenii se impart in grupul celor care nu pot sa minta, grupul celor care uneori mint frumos pentru a iesi dintr-o anume situatie si grupul celor care mint…..pentru ca mint si asa se simt bine. De fapt ei mint atat de mult, incat ajung sa creada ca ceea ce spun nu sunt minciuni ci este purul adevar.

De ce mint?

Mint pentru ca este mai usor sa spuna o minciuna decat sa spuna adevarul si amanuntele care se succed in spatele minciunilor. Mint pentru ca adevarul doare si nu sunt puternici sa-l infrunte. Mint din lasitate. Problema este ca ai mintit o data, a mers ! Mai minti inca o data si merge din nou! Esti crezut. Ce facem cand vezi ca e bine asa si continui sa minti. Uiti ca exista si adevar pe lumea asta. Minciunile curg si te invaluie in mantia lor falsa. Tu devii un om fals. Ajungi sa uiti adevarata valoare a omului – aceea de-a discerne binele de rau, adevarul de minciuna. Ajungi sa crezi ca poti trai asa, ca poti sa-i dirijezi pe cei de langa tine prin minciunile tale si nu realizezi ca aceste minciuni va influenta viata celor de langa tine si le va produce multa durere. Prinsi in tavalugul minciunilor, uitam ca exista Dumnezeu, uitam ca exista dreptate pe lumea asta.

Dumnezeu nu iarta, El lasa doar impresia ca nu vede, nu aude. Intotdeauna vine momentul in care El spune STOP. Atunci TU trebuie sa dai socoteala pentru minciunile si actiunile tale care ies la iveala si surpriza …..acestea se vor intoarce impotriva ta. Ai lovit cu minciunile tale persoane din jurul tau : apropiati, prieteni, familie. Minciunile te vor izola de cei pe care i-ai mintit  pentru ca ei nu vor mai vrea sa interactioneze cu tine, nu vor mai avea incredere in tine si te vei  trezi singur, TU cu minciunile TALE.

Si atunci, intr-un tarziu poate ca vei incepe sa gandesti la lucrurile bune, la adevar, la simplitatea si puterea lui. Nu stiu daca vei fi in stare sa simti durerea provocata de minciunile tale, dar vei simti ceva, se va schimba probabil ceva in tine, vei putea probabil sa incepi sa faci diferenta dintre bine si rau, dintre adevar si minciuna.

Daca vei putea sa faci aceste diferente, inseamna ca nu esti un SUFLET PIERDUT! Inca ai puterea de a deveni un om bun, un om de partea adevarului.

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *