Este simplu sa fii fericit, dar este greu sa fii simplu

Pentru tine ce este fericirea? Pentru mine fericirea e sa ma trezesc dimineata, sa stiu ca toti cei dragi sunt bine, sa pot sa privesc cerul, sa trag aer in piept, sa multumesc cerului ca sunt sanatoasa si pot merge oriunde vreau, atunci cand vreau, atunci cand altii nu au maini sau picioare, sau nu se pot bucura sa poata vedea frumusetea vietii, chipurile dragi….si-i multumesc Cerului ca eu POT.

Fericirea e sa privesc bucuria pe chipurile copiilor mei, sa-i stiu sanatosi, sa privesc stelele cu miros de ger in miez de noapte de dupa geamul aburit, sa ma pot bucura de intinderea marii sau maretia muntelui.

Am intalnit oameni pentru care fericirea lor era nefericirea aproapelui lor sau necazurile acestora. Cred ca e cel mai egoist mod de a fi fericit. Un astfel de om sigur nu va vedea Cerul.

Pentru unii fericirea e materialism si distractie, uitand ca existenta sursei materialiste este incerta: acum poti fi plin de bani, maine poti fi sarac lipit…..si atunci iti ramane bucuria de-a fi sanatos, de-a avea persoanele dragi alaturi, de-a te bucura de micile minuni ale vietii alaturi de ei. Cu cat ai mai multi bani, cu atat vei vrea mai multi si ajungi sa „ai nevoie” de tot ce nu-ti este necesar. Astfel nu vei fi niciodata multumit, vei vrea tot timpul mai mult si mai mult.

Fericirea nu-i face pe oameni multumiti, insa multumirea ii face pe oameni fericiti. Multumeste si multumeste-te, oricand, pentru oricat.

Am inteles ca fericirea vine de sus si nu poti fi fericit daca nu-l ai pe Isus in sufletul si inima ta, pentru ca fara El avand totul, nu ai nimic. Degeaba esti plin de bani, daca sufletul iti este gol. Nu vei sti ce este fericirea adevarata, iti vei crea o proprie fericire falsa.

Fericire mai inseamna si sa poti face pe altcineva fericit, sa-i aduci zambetul pe buze, sa-i oferi un cuvant bun si o imbratisare, o floare iar inima ta se va hrani cu stralucirea din ochii aproapelui tau. Pentru ca fericirea depinde de noi insine.

Fericirea inseamna sa speri, sa crezi, sa iubesti, fara sa astepti ceva in schimb. Cand iti pier sperantele  iti piere viitorul, cand iti piere dragostea suferi, cand nu mai ai credinta…..nu mai esti nimic.

E simplu sa fii fericit, dar pentru multi e greu sa fii simplu.

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *