Un mic secret intr-o relatie

Azi vreau sa va impartasesc micul secret al relatiei perfecte.  Esti  intr-o relatie, o vrei perfecta, faci  tot ce poti sa functioneze, dar de cele mai multe ori uiti lucrul cel mai important: sa comunici cu cel de langa tine.

Vorbeste cu cel de langa tine, pentru ca linistea si tacerea ucid sentimentele, iubirea ducand la indiferenta…..la singuratate in doi…..la suflete chinuite si voci ce nu le mai aude nimeni. Atunci singura salvare este sa te trezesti si sa fugi….sa iesi din singuratatea in doi si sa te salvezi.

Intr-o relatie avem dorinte si asteptari de la cel de langa noi, dar nu le spunem. Iar daca incercam sa dam de inteles ce vrem nu avem convingerea ca ne-am facut intelesi. Adesea intervin despartiti din cauza acestei lipse de comunicare. De multe ori am vrea ca cel de langa noi sa ne ghiceasca gandurile si chiar suntem suparati cand nu reuseste acest lucru. E oare vina lui sau a noastra?

Apoi, cand el sau ea hotarasc sa plece din relatie, suferim  dar  nu realizam ca poate vina cea mai mare ne apartine. De multe ori indiferent ca suntem femei sau barbati exista o retinere sau chiar o teama de a vorbi sincer si direct despre sentimente, probleme, dorinte….In alte cazuri intervin teama, rusinea.

NU va fie teama sa spuneti celui de langa voi ce simtiti cu adevarat. NU va sfiiti sa va impartasiti sentimentele si sa-i impartasiti celui de langa voi iubirea voastra, spunetii cand va este dor sau cand va lipseste. Aceste manifestari nu arata o lipsa a mandriei, ci ii arata persoanei  iubite ca e importanta pentru voi, ca este iubita, ca aveti nevoie de el/ea in viata voastra.  In urma discutiilor sincere indoielile si presupunerile ce pot aparea in relatie vor fi clarificate. Spuneti cand va supara ceva sau cand nu va place ceva.

Comunicarea nu se poate  face fara incredere in persoana iubita. Lipsa increderii da nastere la discutii, la suspiciuni ce alimenteaza negativ relatia. De multe ori fara incredere iti este greu sa comunici cu persoana de langa tine. Ajungi sa te intrebi: la ce bun ?Este suficient ca intre voi sa se strecoare ruptura relatiei  voastre.

Retineti : Tine de voi dragilor sa intrati impreuna cu sufletul vostru pereche in labirintul dragostei  si sa aveti  intelepciunea  si  puterea de a nu va rataci unul de altul.

Sa aveti o zi frumoasa!

G.D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *